U weet dat u giften aan onze gemeente kunt schenken. U kunt dit doen in de vorm van een gift:

  1. aan onze kerk in algemene zin
  2. aan de diaconie van onze gemeente in Borne

Beiden hebben een aparte geldstroom wat betekent dat u voor beide ook een aparte regeling treft.

Aftrekbare gift

Onder bepaalde voorwaarden zijn periodieke giften aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Een periodieke gift is een gift waarbij u voor minimaal vijf jaar een vast bedrag per jaar schenkt. U hoeft hiervoor niet meer naar de notaris. U kunt een periodieke gift nu vastleggen in een overeenkomst. Dit kunt u ook bij onze Protestantse gemeente in Borne regelen: voor de kerk in algemene zin en/of voor de diaconie.

Belastingvoordeel?

In hoeverre dit belastingvoordeel oplevert, kunt u nagaan op de schenkcalculator www.schenken.nl De schenkcalculator berekent ook het netto voordeel van een periodieke gift en laat zien welk bedrag u kunt geven als u het belastingvoordeel ten goede laat komen aan de gemeente. Op die manier kunt u bijvoorbeeld uw kerkelijke bijdrage verhogen zonder dat het u extra geld kost.

Voor hetzelfde geld geeft u meer….

Meer weten?

Wilt u een overeenkomst sluiten met de Protestantse Gemeente Borne voor de kerk en/of de diaconie voor een periodieke gift? Of u wilt meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met: het kerkelijk bureau:  kerkelijkbureau@pgborne.nl       tel 06 11682584