Op zondagavond 4 februari 2018 zal er in de Oude Kerk een avond plaatsvinden, waarop negen liederen van de priester, Bijbeluitlegger en (lied)dichter Thomas Naastepad (1921-1996) zullen worden gezongen. Deze avond wordt georganiseerd in het kader van mijn toekomstig promotieonderzoek naar Naastepads liederen en mag gezien worden als een ‘aftrap’ van het proces. De Stefanuscantorij o.l.v. Heleen Steenbergen werkt mee aan de avond, evenals onze organist Jan Braakman. De liederen zullen we in z’n geheel zingen, nadat ze door mij zijn ingeleid. Her en der zingen we een lied op verschillende melodieën om te ervaren wat het verschil in sfeer is.

Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar in de Potkamp en om 20.00 uur start het programma in de kerkzaal. Dit programma is zonder pauze en zal naar verwachting anderhalf uur duren.

Graag zie ik u en jou op zondagavond 4 februari om samen een boeiende ontdekkingstocht te maken door het repertoire van de unieke dichter Tom Naastepad.