Vorig jaar deelde de diaconie van de Protestantse Gemeente Borne briefjes van 10 euro uit aan iedereen die zijn talenten in wilde zetten om de waarde van de dit bedrag te vermeerderen. Het resultaat? Heel veel producten voor de verkoop. Van cakes en likeuren tot jam, sjaals en tassen. Al die producten worden op zaterdag 17 februari a.s. van 14.00 tot 17.00 uur op de Tientjesmarkt in Borne verkocht.

Goed doel

De opbrengst van deze actie is voor een aantal activiteiten van de diaconie: Hulp aan mensen met schulden, vakanties voor jonge gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen, het ouderenkerstfeest en ontwikkelingshulp.  De markt is vrij te bezoeken in de Potkaamp, het gebouw naast de Oude kerk in Borne.

Bijbelse actie in 2018

De actie om je talenten in te zetten, verwijst naar het Bijbelverhaal waarin werknemers een bedrag kregen en verzocht werden om met hun inzet, dit geld te vermeerderen. Het was in dat verhaal niet van belang hoeveel meer waarde er was ontstaan, maar wel dát er iets mee was gedaan. Zo is het met deze actie ook: het gaat niet om wie de mooiste, de beste of de leukste dingen maakt. Het gaat erom dat men iets doet met de mogelijkheden en talenten die je gekregen hebt en deze inzet om daarmee anderen te helpen.

Kom de creaties en lekkernijen van iedereen bewonderen en proeven. En geef gul voor de producten en dus voor de goede doelen.