Onopgeefbare verbondenheid met Israël, het staat al jaren in de kerkorde van onze kerk. En hoe beleef je dat, hoe beleef ik dat als mens, als predikant? Deze vragen en meer waren onderwerp van een studiereis die ik met predikanten-collega’s gemaakt heb. Van 22 januari tot 2 februari 2018 waren we in Israël. We hebben veel gezien, veel beluisterd, veel gesproken met elkaar en natuurlijk kwam de verbondenheid met Israël aan de orde.

Een verbondenheid die zich in drieën uitsplitst:
-verbondenheid met het Jodendom
-verbondenheid met het land, dat eerder Palestina heette
-verbondenheid met de staat

En hoe zit het dan met de Palestijnen en de Arabieren? Wat betekent Jeruzalem dan? Is het een gedeelde hoofstad of niet, waar moeten de ambassades zich vestigen? Wat is de betekenis van checkpoints en wat doet die muur daar tussen Jeruzalem en Bethlehem? Vragen te over, theologisch en politiek, de theologie kan ook hier niet om de politiek heen (kan dat ooit wel?).

Ik wil graag vertellen over mijn studiereis. Ik nodig u uit voor een presentatie op 20 maart in de Potkaamp, een presentatie met mijn verhalen en met lichtbeelden. Ik zal ook wat voorwerpen meenemen.

Het begint om 19.30 uur met inloop en koffie en/of thee.
Vanaf 20.00 uur begint het echt.

Het is wel fijn als u zich opgeeft (ivm de koffie ed.). Dat kan bij mij.

Ds. Gerco Veening
tel. 074-3492921
email: gjaveening@hetnet.nl