Zaterdag 20 januari klonken de kerkklokken door heel Borne. Hét startsein voor de Actie Kerkbalans, de roep om uw steentje bij te dragen voor de Protestantse Gemeente Borne. Beluister en bekijk hierboven het korte filmpje van de klokken. Ook binnen in de kerktoren deden mensen volop mee om van zich te laten horen, zie het filmpje hieronder.

Draagt u uw steentje bij?

Voor zowel vertrouwde als nieuwe activiteiten binnen de gemeente vragen we u via de Actie Kerkbalans weer om uw trouwe bijdrage. Want naast de zondagsdiensten in 2018 organiseren we veel andere activiteiten. Op andere momenten. Met een ander programma en ander doel. Activiteiten speciaal voor kinderen, voor jongeren, voor volwassenen of voor ouderen.

Nieuwe plek speciaal voor de jeugd

Dit jaar speelt er naast de vele activiteiten iets bijzonders. Want ook met jongeren willen we binnen de kerk graag het geloof delen op een manier die bij hen past. Daarom werken we aan een flink plan: de kosterswoning naast de Oude Kerk ombouwen tot ontmoetingsplek voor jongeren. Een plek waar leeftijdsgenoten bij elkaar komen, met een spellenkamer voor ontspanning, een huiskamer om te chillen en ruimte om te bezinnen.

Bouwt u mee?

Deze ‘chill-plek’ kost geld. Daarom vragen we u een extra steentje te schenken, bovenop uw jaarlijkse bijdrage. Bouwt u zo mee aan de (jeugd is de) toekomst van uw en onze kerkgemeente? De envelop voor uw bijdrage vindt u deze week in de bus. Vul alstublieft het formulier uit de envelop in en leg dit meteen klaar in de retourenvelop. Dan kan de vrijwilliger die volgende week zo bij u oppikken en hoeft hij of zij maar één keer te lopen. Liever meteen online uw bijdrage regelen? Als uw mailadres bekend is, ontvangt u deze week in uw mailbox een uitnodiging om via iDeal uw bank te machtigen.

Doe mee & bewaar goed

In de envelop treft u ook een legosteentje. We hopen dat dit symbool mag staan voor uw steun. Bewaar het steentje daarom goed, want hier gaan we iets bijzonders mee doen. Wat? Dat leest u binnenkort in het kerkblad Onderweg, de Zondagsbrief, op pgborne.nl en op Facebook.

Alvast bijzonder bedankt voor uw steun, in welke vorm dan ook!