Selecteer een pagina

De Protestantse Gemeente geeft een gedenkpenning uit rond de bouw van de Oude Kerk en de muurschilderingen. Dit in overleg met een ondernemer uit onze gemeente. De reden van de penninguitgifte? Geldwerving voor de kosten van de restauratie van de Oude Kerk.

Wat staat er op de penningen?

Deze ronde (muntvormige) gedenkpenning is een collectors item en wordt in een beperkte oplage uitgegeven. Op de ene zijde staat een afbeelding opgebouwd uit 3 ramen met 3 gewelfbogen steunend op de kraagstenen. Daar tussendoor de boom van Jesse, zoals die als muurschildering in de Oude Kerk te zien is. Om de restauratie te benadrukken staat er ook een schilderspalet met penseel op.

Op de andere zijde staat de Oude Kerk afgebeeld met daarin  aangebracht hoe het voorgaande kerkje er zeer waarschijnlijk zou hebben uitgezien. Dit om aan te geven dat de Oude Kerk over een bestaand kerkje is gebouwd.

Genummerde penningen

Elk exemplaar zal worden voorzien van een uniek nummer. De gedenkpenning wordt verpakt in een mooi doosje voorzien van fluwelen bekleding. Zeker nu de feestdagen met cadeaus er weer aankomen en de meeste mensen niet weten wat ze moeten geven of vragen is dit een uniek, blijvend, geschenk. Uitgifte van nummer gaat op volgorde van reservering.

Geld van de provincie Overijssel & gemeente Borne

De provincie Overijssel heeft een subsidie gegeven van € 25.000 voor de munten. Zij wil graag meewerken aan promotie rondom de uniekheid van de muurschilderingen in de Oude Kerk en bekendheid geven aan het feit dat de Oude Kerk gebouwd is over een andere kerkje heen. De gemeente Borne betaalt ook voor de munten; zij neemt er 50 af, de laatste 50 uit de serie.

Bestellen, 3 varianten

  • gedenkpenning in de geschenkverpakking  à € 20
  • gedenkpenning in geschenkverpakking met een set van 3 kaarten van de muurschilderingen à  € 25
  • gedenkpenning in geschenkverpakking met het boek : De Oude Kerk van Borne, een eenvoudige hemel op boerenaarde. Auteur Jaap Grootenboer à € 30
  • speciaal nummer penning (mogelijk vanaf nummer 5) bij bijbetaling van € 5 administratiekosten

Alleen vooraf intekenen

Wees er snel bij, want tot uiterlijk 25 november bestelt u uw gedenkpenning. Stuur hiervoor een mail naar voorzitter-cvk@pgborne.nl. Of vul uw naam in op de lijst die tijdens de kerkdiensten klaarligt in de zaal van het Kulturhus.

Wanneer krijgt u de penning

Uitgifte vindt plaats vóór 30 november 2019, dus mooi op tijd voor uw eventuele sinterklaasfeest of ander feestcadeau.

Meer weten over de restauratie en activiteiten eromheen?

Lees ook meer over: