Selecteer een pagina

Op woensdagavond 21 augustus om 19.30 uur is er aan het begin van Melbuul’ndagen de jaarlijkse oogstdankviering in de St. Stephanuskerk. Voorgangers zijn pastor Annet Zoet, ds. Carla Borgers en ds. Johan Meijer. Muzikale medewerking wordt verleend door Louis ten Vregelaar (piano en orgel) en het bekende Bornse gitaarduo Double6 (Paul Homan en Rudi Oude Vrielink).

“Lof oogsten”

Als thema kozen we “Lof oogsten”, ontstaan toen een van de voorgangers een witlofsalade stond te maken. Witlofkwekers leven van het oogsten van de lof. En wij allen eten er van, voor zover we deze groente lusten. Lof oogsten is ook een uitdrukking die hoort bij waardering voor een prestatie, een compliment dat je iemand geeft, een dankjewel voor arbeid en inspanning. En als wij een oogstdankviering in de kerk houden mag de Eeuwige onze lof oogsten, met een mooi loflied en een dankbaar gebed.

We zien uit naar een verrassende viering, die we laagdrempelig houden en we hopen dat die velen, jongeren en ouderen mag inspireren. Met het oog op mensen die overdag werken, hebben we gekozen voor het aanvangstijdstip half acht.

Na de viering, die tevens de officiële opening is van de Melbuul’ndagen, is er gelegenheid om elkaar onder het genot van een hapje en een drankje te ontmoeten op het plein van de Stefanshof.

De folklorecommissie van de Melbuul’ndagen en de Raad van Kerken Borne Hertme en Zenderen heet iedereen van harte welkom.