Selecteer een pagina

Sinds woensdag 15 april is de Oude Kerk open geweest op doordeweekse dagen van 10.00 – 16.00 uur en dit wordt in de maand juni voortgezet. Openstaan betekent ook ècht openstaan voor iedereen, ongeacht kerkelijke binding of achtergrond. Voor wie in alle rust de schilderingen wil bekijken: wees welkom! Voor wie stil wil zijn en even wil bidden: wees welkom! Voor wie een gebedsintentie op wil schrijven die op de zondag erna wordt meegenomen in de voorbeden: wees welkom! Voor wie een hartenkreet aan God wil slaken en die toe wil vertrouwen aan ons ‘noodkreetkleed’, waarbij niemand anders die kreet zal lezen: wees welkom! Voor wie een kaarsje aan wil steken, bijvoorbeeld bij onze gedachtenisroos: wees welkom! Wees van harte welkom om binnen te stappen tijdens de openingsuren.

Niet open:

Mochten er afscheidsdiensten plaatsvinden, dan kan de openstelling niet doorgaan. Concreet: op woensdag 3 juni is er ‘s morgens een afscheidsdienst in de Oude Kerk, dus dan vervalt de openstelling.

Veiligheidsmaatregelen

Uiteraard gelden bij het bezoeken van de kerk alle veiligheidsmaatregelen die overal gelden: gepaste afstand, niet te veel mensen tegelijk. De aanwezige vrijwilliger zal daar ook op toezien. Het is verheugend dat zich al een mooi aantal vrijwilligers gemeld heeft om aanwezig te zijn bij de openstelling. Er zal ook een collecte-bus aanwezig zijn waarin een donatie voor het restauratiefonds kan worden gedaan.

Hoewel alles anders is momenteel: de Oude Kerk blijft tòch open!