Goed nieuws: de sterrentocht door het centrum van Borne is inmiddels begonnen. In verschillende groepjes van twee hingen jongeren zondag coronaproof de sterren op de lantaarns. Winkelend en wandelend publiek begon meteen het kerstverhaal te doorlopen aan de hand van QR-codes op de in totaal vijftien sterren. Startpunt: Dorsetplein.

Jongeren hingen de sterren op

De nieuwe lockdown gooide de boel even in de war, omdat samen sterren snijden en ophangen niet meer mocht. Jongeren wilden echter graag nog meehelpen. Uiteindelijk gingen ze daarom in groepjes van twee de gele kunststof sterren ophangen in het centrum. De eerste deelnemers liepen de route direct, Max en Tycho Gazenbeek met hun ouders Karin en Herbert.

Waar hangen ze?

De route begint bij het Dorsetplein en gaat dan het centrum met de Grotestraat in. Vanaf daar richting Stationsstraat, achterlangs bij de Hof van Knuif, bij de oliebollenkraam en langs bij het gemeentehuis. Het laatste stukje van de route loopt vanaf daar naar de hoek van de Nijstad/Bakkerssteeg en weer richting Dorsetplein/fontein.

15 sterren in centrum Borne

Gretha Sierink, bedenker van de tocht binnen Team Jeugd van de Protestantse Gemeente Borne , legt uit hoe het werkt. “Op elke ster zit een QR-code. Die scan je met je telefoon. Zo verschijnt een stukje van het kerstverhaal. Als je alle 15 sterren hebt gevonden, is het verhaal compleet.” De hele route duurt ongeveer 3 kwartier en is voor iedereen op elk moment te volgen.

Ster gemist?

Wie een ster mist of slecht ter been is, kan het verhaal ook online volgen via www.pgborne.nl/sterrentocht.