Geef vandaag voor de kerk van morgen

Elk jaar komen we in januari bij u aan de deur met de Actie Kerkbalans. Doel: vragen of u meehelpt de kerk en haar activiteiten financieel mede mogelijk te maken. In 2021 doen we dat vanuit het thema: Geef vandaag voor de kerk van morgen. Hoe ‘morgen’ eruit ziet, blijkt sinds corona zomaar te kunnen veranderen. En wij veranderen als kerk daarom mee. Hiervoor is uw gift hard nodig.

Geloof doorgeven aan volgende generaties

Tussen al die veranderingen is er één ding stabiel: God. Veel gulle gevers vinden het daarom ook belangrijk dat we het geloof in God aan volgende generaties doorgeven. Vindt u dat ook? Geef dan vandaag. Want al generaties lang is de kerk voor ontelbaar veel gelovigen van grote betekenis. In de kerk wordt gebeden, gezongen, gerouwd en gevierd. Mensen komen samen om hun geloof in God te delen, net als hun levenservaringen. Zo ook bij de Protestantse gemeente te Borne.

Wat gebeurt er met uw geld?

Op de website vindt u prachtige voorbeelden van activiteiten in én buiten coronatijd. Waar zouden we bijvoorbeeld zijn zonder de online kerkdiensten die Team Beeld en geluid vastlegt? En wat fijn dat het pastoraat in deze dagen extra omziet naar mensen. Hebt u daarnaast het werk van Team Jeugd gezien? Ze bemoedigen jongeren in isolatie en brengen geloof en kerk dichtbij; bijvoorbeeld met de kerstfilm, een live sterrentocht en cadeautjes voor examenkandidaten.  

Vrijwilligers aan de deur

Zaterdag 16 januari startte de Actie Kerkbalans met het gebruikelijke klokgelui (zie filmpje). Die loopt tot en met zaterdag 30 januari. Vele vrijwilligers brengen in deze weken als vanouds de envelop langs met het papier waarop u uw bijdrage invult. In de envelop zit ook weer een folder (download hier de folder). Daarin staat wat we allemaal met uw geld doen. Een nog levendiger beeld krijgt u via filmpjes die we maakten, zie www.pgborne.nl/filmpjes.https://youtu.be/NHznlmkUqh0

Doet u weer mee met Kerkbalans 2021? We rekenen op u.