Hieronder ziet u 3 nieuwsberichten van Team Jeugd: – Geweldige kijkcijfers kerstfilm – Adventstas gehad?Sterrentocht

Geweldige kijkcijfers kerstfilm: Reisgebod

Wat was de kerstfilm een succes. Deze is ruim 600 keer afgespeeld, wat betekent dat er minstens 1200 tot 1500 personen de film gezien hebben (immers, veel mensen keken met het hele gezin of met z’n tweeën).

Film in eigen beheer gemaakt

De jeugdkerstnachtcommissie maakte deze kerstfilm in eigen beheer. Jongeren en de kinderen van de catechese hebben daar een bijdrage aan geleverd, maar ook de burgermeester als keizer Augustus. De jongeren hadden een eigen rol en inbreng wat betreft de inhoud van de film

Boodschap van de film

Jozef en Maria gingen op reis, zoals keizer Augustus gebood. Een reisgebod. Die reis liep niet altijd even soepel, er waren een boel hindernissen op de weg. In het kerstverhaal spelen juist mensen een rol die in de ogen van anderen minder belangrijk of als minder wenselijk, worden gezien. Maar, zien we in de film, dan hebben we het niet helemaal begrepen. Bijzondere mensen hebben een streepje voor bij God. Net als Jozef en Maria zijn wij ook op weg. En we wensen dat alle reisgenoten door elkaar gezien en gewaardeerd worden, ieder in zijn of haar eigenheid.

Adventstas gehad?

Adventstassen aan de deur en een afgelaste kinderkerstviering.

Alles weer erop dat de kinderkerstviering nieuwe stijl door zou kunnen gaan. Helemaal corona-proof zou die worden. Gezinnen konden intekenen op een bepaalde tijd, zodat ze zonder in contact te komen met anderen, kerst konden vieren. Langs een vaste route in de kerk en in de Potkamp waren plekken waar de kinderen, net als vorig jaar, allerlei dingen konden doen die met het kerstverhaal te maken hadden.

Op het allerlaatste moment gingen we echter weer in lock-down. Alle moeite voor niets geweest? Nee, de ideeën nemen we mee naar volgend jaar. Hopelijk kunnen we dan weer gezellig met alle kinderen samen kerst vieren. Wij zien er naar uit.

Gelukkig hadden we 34 adventstassen gebracht naar de gezinnen met kinderen in de leeftijd van de kindernevendienst. Het knutselen en luisteren naar een kerstverhaal ging dan in de kerk niet door, maar kon zo gelukkig thuis plaats vinden.

Heb je geen adventstas gekregen en wil jij de volgende keer ook graag mee doen? Stuur even een mailtje naar teamjeugd@pgborne.nl. Lianne, Mieke, Annelies, kindernevendienstgroep van Team Jeugd

Sterrentocht groot succes

Het stond in alle kranten. Ruim 30 families, oma’s met kleinkinderen enzovoorts, hebben de tocht langs de sterren gemaakt.

Jongeren van onze kerk hebben geholpen om deze tocht tot een succes te maken. Ze hielpen de sterren maken, hingen ze op aan lantaarnpalen in het dorp en checkten de route. Helaas kon dit niet samen gebeuren, maar moesten ze er in tweetallen of alleen op uit. De patat houden ze nog te goed.

In het dorp hingen 15 sterren en op elke ster stond een QR-code die met een mobiele telefoon gescand kon worden. Op deze manier werden stukjes van het kerstverhaal zichtbaar. Voor wie de tocht niet kon lopen of niet met de codes overweg kon, was het verhaal op de website van de kerk te vinden.

Veel mensen hebben op de achtergrond meegeholpen om deze activiteit tot een succes te maken. Loes en Reinald super bedankt voor jullie hulp. Ook een keer meehelpen bij Team Jeugd? Neem even contact op met Gretha of mail naar teamjeugd@pgborne.nl.