Vanuit de Protestantse Kerk Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar paasgroetenkaarten aan gevangenen in Nederland en Nederlandse gevangenen in het buitenland. De afbeelding op de paaskaart voor 2021 wordt onder leiding van een justitiepredikant door gevangenen zelf ontworpen. Aan de hand van het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie, ‘Ik ben er voor jou’, werd de verbondenheid van de gemeente binnen de muren met de gemeente daarbuiten uitgebeeld in een prachtig kunstwerk.

Onze gemeente doet dit jaar weer mee aan de paasgroetenactie. Nu de Oude Kerk  in coronatijd nog steeds gesloten is en het daarom moeilijk is om de paasgroetenkaarten onder gemeenteleden te verspreiden, heeft de ZWO-groep de kaarten namens u geschreven. Er is besloten om dit jaar geen nieuwe kaarten te bestellen, omdat er van voorgaande jaren nog niet geschreven en verstuurde kaarten over waren.

Als ZWO-groep vinden wij het belangrijk om aan deze actie mee te doen. Voor gedetineerden is het bemoedigend als ze een kaart krijgen, zeker als daar ook iets persoonlijks op staat. Ook al weten wij niet precies wie onze kaart ontvangt, de gedetineerde mag ervan overtuigd zijn dat er aan en om hem gedacht wordt.  Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld. Het doet en voelt goed, als men je door een kaart een hart onder de riem steekt.

Wilt u meer weten over de actie, kijk dan op protestantsekerk.nl/thema/paasgroetenactie