Van vrijdag 11 tot zondag 13 juni 2021 verzamelden 11 gezinnen van onze gemeente zich bij Hellendoorn voor het onderhand traditionele Samen Op Kamp.

Koffie, baksels en meer

Een paar gezinnen waren al eerder op de camping en anderen bleven nog wat langer, maar vanaf vrijdag avond was iedereen aanwezig en werd er gezamenlijk koffie gedronken met meegebrachte baksels. We waren wel wat beperkt in de mogelijkheden. Zo mochten we niet als hele groep bij elkaar zitten, maar in clusters van maximaal 6 personen en omdat de camping zich als natuurcamping afficheert moest het om 11 uur stil zijn. Maar omdat de leeftijd van de kampeerders ook steeds met een jaar is toegenomen en de jeugd niet meer meegaat vonden de meesten dat wel een geschikte bedtijd

Fietsen, zwemmen of op verkenningstocht

De zaterdag is altijd vrij te besteden, wat meestal neerkomt op één of meerdere activiteiten. Dit jaar ging het grootste deel van de groep voor een fietstocht van 40 km met tussenstop in Ommen. Maar er waren er ook die gewoon het zwembad bij de camping opzochten of op eigen houtje de mooie omgeving van de Hellendoornse Berg gingen verkennen. Dit onder het motto van de zaterdag: vrijheid, blijheid. De dag werd afgesloten met een grote lading pizza, waarbij er in Italiaanse sfeer een lange tafel op het veld ontstond. Die moest later wel weer worden opgebroken in kleinere groepjes. De lage temperatuur op zaterdagavond maakte het makkelijker om tegen 11 uur weer onze bedjes op te zoeken.

Christelijke hand uitgestoken naar campinggasten

Bij eerdere edities van het kamp was er zondagsochtends een overdenking, meestal geleid door onze theologisch onderlegde trouwe kampbezoeker en vroeger gemeente lid Erik Assche . Helaas was zo’n samenkomst dit jaar niet toegestaan en werd het ontmoeting bij de koffie, waarbij heel diaconaal ook de niet bij het kamp behorende medekampeerders op het veld werden uitgenodigd.

In de loop van de middag begonnen de meesten hun spullen in alle rust weer in te pakken. Ook werd er goed gebruik gemaakt van de mogeljkheid tot na het avondeten te blijven.

Komend jaar is SOK gepland voor het eerste weekend in juli. Nog even nagenieten? Bekijk hieronder het fotoalbum: