Zie jij de beelden op tv over oorlogen in de wereld ver weg en dichter bij? Weet jij je dat wij in Nederland 82 jaar geleden in een oorlogssituatie waren zoals nu in Oekraïne?? Veel van deze soldaten zijn voor onze vrijheid gestorven. Later stierven er andere soldaten in andere landen. Steeds met als doel om de mensen van dat land weer in vrede te laten leven.

Meer dan ooit raakt het Gretha Sierink, dat anderen hebben bijgedragen aan haar en onze vrijheid. Daar wil ze voor gaan staan, daar wil ze stil bij staan. Daarom is Team Jeugd aanwezig bij de dodenherdenking op 4 mei, georganiseerd door het comité 4 en 5 mei Borne. Sluit jij als jongeren (11 t/m 25 jr) en als jong gezin bij ons aan?

Witte roos

We verzamelen bij de Oude Kerk om 18.50 uur. In de Oude kerk is een korte bijeenkomst tot ongeveer 19.30 uur. Iedereen krijgt na afloop een witte roos. Samen lopen we door Oud Borne naar het monument bij het oude gemeentehuis. We zijn daar stil om 20.00 en daarna kun jij je bloem neerleggen als teken van dankbaarheid of misschien als gebed voor vrede.

Na de herdenking gaat iedereen weer naar huis.

Opgave niet nodig & iedereen welkom

Je hoeft je niet op te geven. En neem vooral iedereen mee die ook wil komen.

Gretha Sierink is ook aanwezig. Heb je vragen? Bel haar dan via 06-40947017. Meer info over de herdenking: https://4en5meiborne.nl/