Het verduurzamen van de Potkaamp staat voor de deur. Naast verduurzamen wordt de Potkaamp en de kosterswoning grondig verbouwd. Hierdoor kunnen we in de toekomst nieuwe vormen van samenkomen organiseren. Een onderdeel van de verduurzaming is, met oog op de groene kerk, het dak te voorzien van zonnepanelen. Om precies te zijn: 30 stuks.

Waarom zonnepanelen?

Met deze zonnepanelen worden we voor ons energiegebruik minder afhankelijk van externe bronnen. Daarmee zetten we een eerste stap naar zelfvoorziening en maken we de wereld een klein beetje beter. Een goed doel dus. Helpt u mee om dit te halen? Adopteer dan een zonnepaneel.

’t Mag eigenlijk niet in Oud Borne, maar …..

In Oud Borne kunnen bijna geen zonnepanelen worden geplaatst, omdat deze niet passen in de nostalgische omgeving. Maar onze Potkaamp heeft een ruim plat dak waarop we de panelen onder een lichte hoek leggen zonder dat deze vanaf de straat te zien zijn.

Natuurlijke energiebronnen gebruiken

De zon komt elke dag op en gaat zorgen dat we in de Potkaamp het licht aan kunnen doen. Mogelijk kunnen we in de toekomst de panelen uitbreiden met een opslagmogelijkheid. Dan kunnen we onze eigen energie ook gebruiken op momenten dat de zon niet schijnt. Dat scheelt op termijn dus nog meer energiekosten. Dat vraagt nu wél alvast om te investeren. Daarom hebben we extra bijdrages nodig die deze eerste stap naar een groene kerk mogelijk maken. Steunt u ons daarbij?

Uw adoptiekeuzes

  • 1 paneel adopteren                  € 500
  • ½ paneel adopteren                 € 250
  • ¼ paneel adopteren                 € 125
  • 1/20e paneel adopteren          €   25

Tip voor belastingvoordeel

Als u een periodieke gift beschikbaar stelt, krijgt u ook nog eens een mooi belastingvoordeel. Voor hetzelfde geld geeft u dan meer.

Meer weten? Een paneel adopteren?

We kunnen dit alleen met uw hulp voor elkaar krijgen. Adopteert u dus mee? Mail dan naar Janny Huiskes, kerkrentmeesters@pgborne.nl. Vragen of meer informatie nodig? Mail Arend Jan Overbeek ajoverbeek@hotmail.com.

Dit is het Actieteam voor de zonnepanelen

·        Annelies van de Beek

·        Arend Jan Overbeek