Het regent en het is koud. Je trekt je dekbed nog eens wat hoger over je schouders en je draait je lekker om. Zo heerlijk om naar het tikken van de druppels op je raam te luisteren terwijl je in slaap valt. Er mee wakker worden is wat minder fijn, maar je weet dat je moeder je ontbijt heeft klaar staan en dat je met een goed gevuld trommeltje naar school gaat fietsen.

Lekker luxe

Fijn he, zo’n moeder die voor je zorgt en het warme dekbed waar je onder ligt. Maar wist je dat er veel mensen zijn die dat allemaal niet hebben? Die in gammele tentjes slapen, of het soms moeten doen met een doos? Kinderen die niet elke dag een ontbijt hebben of naar school kunnen gaan.

Nacht zonder Dak

Ieder jaar zijn er honderden kinderen en tieners die in Nederland in een gammele kartonnen doos slapen. Maar deze kinderen doen dat niet omdat ze het moeten, maar omdat ze het willen. Ze gaan vrijwillig een nachtje zonder lekker warm bedje. Dat doen ze om geld op te halen voor een goed doel Dat is pas een avontuur! En ook jij kunt dit jaar mee doen tijdens de ‘Nacht Zonder Dak @ Home’!

Hoe doe je mee?

Heb jij zin in een onvergetelijk en uitdagend avontuur? Je laten sponsoren om zo geld op te halen voor opvang voor gestrande vluchtelingen in Griekenland? Meld je voor zondag 19 juni aan bij Jorien (jeugdwerker.jorien@pgborne.nl). Dan kun jij op vrijdag 24 juni tussen 18.00 uur en 19.00 uur jouw eigen, goed gevulde goodiebag op komen halen om dit avontuur in jouw eigen tuin op een goede manier te kunnen beleven.