Tenar van Kooten Niekerk, zang en Diana de Vries, harp geven woensdag 31 augustus van 12.30 uur tot 13.00 uur een lunchconcert in de Oude Kerk.

Dit concert wordt u aangeboden door de Protestantse gemeente Borne. De toegang is vrij. Er is een collecte bij de uitgang.

Programma

G. Fauré           -Ici-bas!

                        -Les berceaux

                        -Après un rêve

M. Tournier      -La lettre du jardinier

J. Massenet     -Nuit d’Espagne

M. De Falla       -Asturiana

                        -Canción

                        -Nana

A.Vivaldi          -Sposa son disprezzata

G. Verdi           -Romanze: Non t’accostare all’urna

Tenar van Kooten Niekerk

Tenar van Kooten Niekerk (1979) studeerde klassieke zang aan het ArtEZ-conservatorium in Arnhem bij Elena Vink en Harry van Berne. Daarna volgde Tenar zanglessen bij Hanneke de Wit. Tenar speelde een aantal gast- en hoofdrollen bij verschillende operettegezelschappen en deed mee aan verschillende projecten van YO!, De Plaats, het fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht, Opera Buffo en Opera Dolleboelja. Tenar heeft een voorliefde voor muziektheater en na jarenlang in het ensemble Xantippe te hebben gezongen is ze met Jennifer van der Hart “De Zingende Zeemeerminnen” begonnen. De zingende Zeemeerminnen maken voorstellingen voor kinderen en voor volwassenen op festivals en op lokatie. (www.zingendezeemeerminnen.nl)

Verder vormt Tenar met Diana de Vries (harpiste) en Esther de Graaf (fluitiste) het trio: Les Trois Muses en treed ze ook op met harpiste Merel Naomi Brouwer.Ook is Tenar als solist te horen bij koren of begeleid ze zichzelf of een speeldoosje.

www.tenar.nl

                                        

Diana de Vries harpiste

Sinds 1982 is zij als soloharpiste verbonden aan Phion, het vroegere Gelders Orkest. Tevens is zij lid van trio Concerto Alankara, trio “Les Trois Muses” het duo Concerto Elysee en speelt zij ook als duo partner met o.a. fluit, orgel, en zang. Haar repertoire is bijzonder uitgebreid en bevat de harpliteratuur vanaf de klassieke periode tot en met de avant-garde.         

Diana wordt ook regelmatig gevraagd te componeren voor de harp. Enkele voorbeelden hiervan zijn: “Loveto Love”, “Danse des Sylphes”, “Ghandi” en “ Noorunisa”

Diana bespeelt de harpen “Aurora” van Salvi, “Musa” van Aoyama en “Elysee” van Camac.

Zie ook dianadevries.nl . Op de website vind u ook informatie over haar cd’s.

E mail: harpsaraswati@gmail.com