Als toerist de Oude Kerk van Borne altijd al willen zien of op zoek naar een inspirerend intermezzo van de dag? Evenals vorig jaar worden op de woensdagen in augustus (en dat zijn er vijf dit jaar!) lunchconcerten gegeven in de Oude Kerk.

5-tal duo’s

Een vijftal uiteenlopende duo’s treedt aan in de fraaie middeleeuwse kerk. Zij brengen een gevarieerd programma ten gehore.

3 aug

.De reeks wordt geopend op 3 augustus door Dick Sanderman, stadsorganist in Rijssen, maar als musicus bekend tot over de landgrenzen, en zijn getalenteerde plaatsgenoot, blokfluitiste en muziektherapeute Gerjanne van der Stouw. Zij spelen werken van Bach en Sanderman.

10 aug

Jan Braakman, organist van de Oude Kerk in Borne, dient een week later samen met zijn Hammer collega Bram Jaspers een menu op voor orgel vierhandig, waarop Mozart niet zal ontbreken.

17 aug

De in Moskou geboren mezzo Valeria Boermistrova geeft op 17 augustus acte de présence, daarbij begeleid door eega Henk Linker, organist van de St-Georgebasiliek in Almelo.

24 aug

Duo Puur, bestaande uit twee oud-studenten van het ArtEZ-conservatorium Annegreet Rouw (harp) en Petra van den Dolder (dwarsfluit) voert ons onder meer naar Latijns-Amerika met muziek van Astor Piazolla

31 aug

Sopraan Tenar van Kooten Niekerk en harpiste Diana de Vries sluiten op 31 augustus de reeks in majeur af.

Plaats en tijd

Oude Kerk Borne, 3, 10, 17, 24 en 31 augustus 2022. Aanvang: 12.30 uur. De concerten duren een half uur en worden aangeboden door de Protestantse gemeente te Borne. De toegang is vrij. Er is een collecte aan de uitgang.