Het spoor van liefde waarmee de kinderen en  jongeren in de veertigdagentijd een begin hebben gemaakt, krijgt een vervolg door Borne te laten bloeien. Daarom hebben Team Jeugd in samenwerking met de werkgroep Groen Geloven na de gezinsviering, de doopdienst en de dienst in ‘t Dijkhuis op 1e Paasdag zonnebloemzaadjes uitgedeeld.

Licht en Liefde

Een zonnebloem draait zich altijd naar het (zon) licht. Ze zoekt altijd het geluk en de liefde. Door zonnebloemen te zaaien kun je jezelf eraan herinneren om je naar het licht te keren. Als er veel plantjes opkomen, kun je ook zonnebloemen weggeven. Op die manier zaai jij een spoor van licht en liefde.

Zonnebloemen maken de wereld een beetje mooier

Jong en oud wordt daarom uitgedaagd om deze zonnebloemzaadjes in de grond in de tuin, ergens in de buurt of in een grote bloempot te stoppen.

Begin september delen we aan de kinderen en jongeren een prijs uit voor de hoogste en voor de mooiste zonnebloem. Wie in elk geval een prijs winnen, zijn de vogels, bijen en vlinders. Die zijn super blij met zonnebloemen! Maar ook mensen worden er blij van en dus kun jij met je zonnebloem de wereld een beetje mooier maken.

Wel meedoen, maar nog geen zaadjes?

Houd de ontwikkeling van je zonnebloem goed in de gaten en houd ons op de hoogte. De kinderen en jongeren kunnen hier extra punten mee verdienen. Foto’s kun je sturen naarteamjeugd@pgborne.nl of groengeloven@pgborne.nl. We zijn erg benieuwd! En heb je nog geen zaadjes, maar wil je wel mee doen? Stuur dan even een mailtje naar Team Jeugd of de Werkgroep Groen Geloven.