Maar liefst 48 kinderen uit Borne die het niet zo breed hebben, werden de afgelopen periode blij gemaakt. Zij kregen namelijk een uitstapje aangeboden. Dat lukte dankzij een actie van de Werkgroep Uitstapjes van de Protestantse gemeente Borne.

‘Bedank voor uw geschenk’ – dat schreef de vader van een vluchtelingengezin in bijna foutloos Nederlands. Hij was dankbaar dat zijn kinderen een uitje mochten meemaken; iets wat er voor hen normaal gesproken niet in zit. Rita Kremer, een van de vrijwilligers van de werkgroep die dit mogelijk maakte, legt uit: “We hielden afgelopen zomer een inzamelingsactie voor vrijkaartjes en kortingskaartjes voor attractieparken, dierentuinen en dergelijke. Daar werd veel op gereageerd. Ook ontvingen we de nodige donaties. Hierdoor konden kinderen uit twintig gezinnen op een mooi dagje rekenen.”

Van attractiepark tot wedstrijd van FC Twente

De uitstapje varieerden van een bezoek aan attractiepark De Waarbeek, Slagharen of Avonturenpark

Hellendoorn tot een rit met de stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo. Andere kinderen trokken de tuinen van kasteel Twickel in of maakte een avondje een wedstrijd van FC Twente mee. “Eén gezin kon zelfs een midweek doorbrengen in een vakantiehuisje bij het attractiepark Drouwenerzand”, juicht Goos Griffioen, medevrijwilliger van de werkgroep. “Sowieso kreeg elk gezin een vergoeding voor de brandstofkosten en geld voor een ijsje of lunch.”

En we gaan nog niet naar huis …

Jacqueline ten Veen zit ook in de werkgroep en kreeg veel positieve reacties, van gulle gevers én natuurlijk van de gezinnen. “Een Oekraïens gezin ging naar Attractiepark Slagharen; de kinderen waren zó blij dat ze eigenlijk niet naar huis wilden”, glimlacht ze. “Fijn om dit mogelijk te kunnen maken dankzij de donaties, kortings- en vrijkaarten van zo veel mensen. Dankjewel!”