Het is vrijdagavond en de tieners komen de jeugdruimte één voor één binnen. Sommigen rennen meteen naar de voetbaltafel om alvast hier hun skills te laten zien, anderen nemen de tijd om even bij te kletsen..

Koning David

Om 19.00 uur is het tijd om echt te beginnen. Jorien neemt de tieners mee naar het leven van David. We lezen dat hij veel dingen kan: muziek maken, mooie teksten schrijven, goed leiding geven. David lijkt een echte alleskunner. Maar hoe dachten de mensen over hem voordat hij koning werd. We lezen samen het gedeelte over zijn zalving en ontdekken dan dat David eigenlijk door de mensen niet als alleskunner werd gezien. Hij telde niet echt mee en mensen hadden niet verwacht dat hij koning zal worden. Maar… voor God telde David toen al wel mee. We ontdekken samen dat het voor God niet uitmaakt, hoeveel likes je scoort, hoe anderen naar je kijken en wat je allemaal wel of niet kunt. Bij God telt het dus niet of je een echte alleskunner bent of helemaal niet: Hij houdt evenveel van ons allemaal!

15 spelletjes

Daarna is het tijd om zelf de strijd aan te gaan. De stoelen worden aan de kant geschoven en de jeugdruimte is voor even het podium van onze alleskunners. Aan de hand van vijftien verschillende spelletjes hebben de tieners laten zien wat zij kunnen en weten. Van spijkerpoepen tot aan het sorteren van M&M’s, ze spelen elk spel met veel enthousiasme. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn en omdat de stand gelijk was moest er nog een finalespel bedacht worden. Een simpel ‘getal onder de tien’, bepaalde de winnaar. En die winnaar bewees zich als een alleskunner: de prijs werd gedeeld met de rest. Tja, dan ben je wel echt een alleskunner!