Op zondag 21 mei kwam dominee Beer weer samen met Jorien naar de Oude Kerk. Het was een zonnige, zomerse middag maar in de kerk was het lekker koel.

Nadat we samen het welkomstlied hebben gezongen, hebben we met elkaar gezongen. Daarna ging de vertelkoffer open en konden we zien dat dominee Beer een tandenborstel en kleertjes had meegenomen, want hij ging op reis.

Wie ook op reis ging was Jona. We hoorden en beleefden zijn verhaal.
Jona moest op reis van God. Met de boot en dus ging de boot het water in. Maar toen begon het hard te stormen. We woelden hoe het voelt als het heel hard waait. Jona werd overboord gegooid en de zee werd rustig. De kinderen mochten het poppetje van Jona in het water gooien, daar ging hij kopje onder.


In de onderwaterwereld konden de kinderen prachtige vissen en andere dieren bewonderen en aanraken. Daarna zagen we dat een grote vis Jona opslokte. De vis spuugde Jona uit op het strand.
Ook dit mochten de kinderen zelf naspelen door het poppetje in een grote bak zand te gooien. Jona luisterde naar God en ging naar Ninéve. Daar hebben we nog met elkaar een liedje over gezongen.


Na de viering was er nog genoeg ruimte om te spelen met het zand en het water of te kleuren. Het
was weer een mooie viering!