13 april 2024: aanvang 20.00 uur

Op zaterdag 13 april is er Cathedral music in de Oude Kerk van Borne, met medewerking van het koor Dutch Choral Singers, onder leiding van Henk de Vries en organist Eeuwe Zijlstra. Wel Engelse muziek, maar in plaats van ‘Hey Jude’, ‘I did it my way’ of ‘Sweet Caroline’, prachtige Engelse koormuziek die niet in de York Minster maar in de Oude Kerk in Borne ten gehore wordt gebracht. Psalms, Hymns & Anthems van Rutter en Stanford bijvoorbeeld. Gezongen door een van de beste Noord-Nederlandse koren: Dutch Choral Singers. Koormuziek afgewisseld met orgelmuziek van de bovenste plank door organist Eeuwe Zijlstra.

Dutch Choral Singers is een uniek internationaal georiënteerd koor met 22 zangers/zangeressen. Het kleedt zich in Engelse koormantels en treedt geregeld op in Engelands tweede belangrijkste kerk, de York Minster, een wereldberoemde kathedraal. Het koor is gespecialiseerd in de Engelse ‘choral tradition’. Hun devies is ‘kijken met je oren’. Er wordt vier- en vijfstemmig gezongen en soms – afwisselend in twee koren – achtstemmig. Het koor zal onder het orgel in de kerk te horen zijn en staat garant voor swingende, toegankelijke, spetterende kerkmuziek. De zangers worden begeleid op piano of op orgel, maar zingen ook à capella.

Organist Zijlstra behoort tot de toporganisten in Nederland en Zijlstra en De Vries vormen een geolied team, die samen een concert gaan verzorgen waar nog lang over wordt nagepraat.

Op deze avond zal de muziek worden toegelicht door Johan Meijer.

De kerk is open vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis. Wel wordt een vrije gift zeer op prijs gesteld om de kosten te kunnen dekken en toekomstige concerten te kunnen organiseren.

Adres Oude Kerk:
Oude Kerkstraat 2
7622 EK Borne