Expositie Karel Leusink in de Oude Kerk te Borne.

Van 14 januari tot en met 7 april 2024.

Afbeeldingen van Karel zijn een weergave van zijn werkelijkheid, waarin hij streeft naar een herkenning voor iedereen. Voor hem is kunst een manier van communiceren en een reactie op te roepen; dat kan zijn van verwondering, maar ook één van ‘dit-(h)erken-ik-niet’. Hij werkt graag op papier en canvas of linnen. Hij houdt van kleuren, maar kiest ook bewust tinten zwart en wit. Soms boetseert hij beelden, die hij meestal daarna in brons laat uitgieten. Wat hij leuk vindt is om onderwerpen op een andere manier te bekijken, waar het licht, de vorm en de uitingen van mensen belangrijk zijn voor hem.

Bekend van hem zijn de ‘vlekken’ tekeningen. Zijn uitgangspunt is dan niet een blanco vel wit papier, maar juist een stuk papier waar ‘al wat mee gebeurd is’, al wat vlekkerig is. Die inspireren hem dan om op verder ‘te borduren’.

In zijn jeugd heeft het christelijk geloof met zijn dogma’s een nogal beperkende invloed op hem gehad. Inmiddels ziet hij meer ruimte en vrijheid en ervaart hij het liefdevolle. Hij wil met deze expo jullie die ruimte en liefde laten zien: Jezus als mijn broer of mijn zus. En ook zo nabij.

Karel was tot zijn 64e jaar tandarts is Borne (OV). Daarna is hij naar de Kunst Academie in Enschede (AKI) gegaan; in 2017 voltooide hij deze opleiding met succes. Vier jaar heeft hij daar elke dag genoten van deze vrije mogelijkheid om zich te uiten en verder te ontwikkelen.

Opening expositie op 14 januari 2024 om 14.00 uur in de Oude Kerk te Borne.

meer informatie vindt u hier