Overzicht jeugdactiviteiten

In het seizoen juli 2022 – juli 2023 vinden er diverse activiteiten voor de leeftijd van 0-25 jaar plaats.
Hieronder zie je een overzicht van alle activiteiten: (klik op de link voor meer informatie)

Kerk op schoot – voor baby’s (van 0-4 jaar)
Oppasdienst
Kindervieringen (4 -12 jaar)
Kindernevendienst (groep 1-8 basisschool)
7UP – (groep 7 en 8 basischool)
VBW (Vakantie Bijbel Werk – basisschoolleerlingen)
Twix – (Tieners – 12-16 jaar)
Activiteiten (kinderen / jeugd)

Kerk op schoot (0 – 4 jaar)

Vier keer in het jaar organiseren we belevingsgerichte, vrolijke en interactieve vieringen gericht op kinderen van 0 tot en met 4 jaar, waar zeker ook oudere broers en zussen van harte welkom zijn. Samen beleven we de verhalen op een manier waarbij we alle zintuigen gebruiken. We ruiken, proeven, zien, horen en voelen! Op je eigen mooie stoeltje of lekker bij papa of mama op schoot. We zingen vrolijke liedjes, en we gaan spelenderwijs door het verhaal heen. Als een herder op zoek naar het verloren schaap, al dansend en wuivend Jezus begroeten met palmpaastakken, op de golven varend in de ark van Noach. Het kan allemaal bij Kerk op Schoot.

Data seizoen 2022-2023
Kijk voor data hier in de agenda

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: jeugdwerker.jorien@pgborne.nl

Oppasdienst (0 – 6 jaar)

Tijdens de dienst waar kindernevendienst is, is er ook de mogelijkheid om uw kind naar de oppas te brengen. Vanaf 9:45 uur zijn alle kinderen van 0 tot en met 6 jaar welkom om bij ons te komen spelen of lekker te slapen. Er zijn volop puzzels, kleurplaten, ballen, trapauto’s en ander speelgoed aanwezig.
We vragen om voor elke oppasdienst uw kind op te geven voor de vrijdag (tot 17.00 uur) voorafgaand aan de viering, zodat we weten of en hoeveel oppassers we moeten regelen.

Wilt u ook komen helpen oppassen, dat kan altijd… bel of mail even.
Data kinderoppas seizoen 2022-2023
16 oktober; 27 november; 25 december; 22 januari; 19 februari; 19 maart; 23 april; 28 mei; 18 juni;

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met: Lianne Mul (liannemaatman@gmail.com )

Kindervieringen (4 – 12 jaar)

Vier keer per jaar houden we een viering speciaal voor alle kinderen die op de basisschool zitten. Ook jongere en oudere kinderen zijn van harte welkom en dat geldt natuurlijk ook voor ouders, grootouders en alle andere belangstellenden. Elke keer met een aansprekend thema, leuke en eenvoudig kinderliedjes, een mooi verhaal en altijd is er iets te doen of te maken. 

Kijk voor data hier in de agenda

Kindernevendienst (groep 1-8 basischool)

Kindernevendienst

Zit je groep 1 t/m groep 8 van de basisschool, dan ben je van harte welkom bij de kindernevendienst. Iedere derde zondag van de maand is er kindernevendienst. Je komt dan samen met je ouders naar de kerk. De predikant nodigt jullie tijdens de dienst uit om mee te gaan met de kindernevendienstleiding naar de Potkaamp. Hier hoor je meestal een verhaal en ga je iets knutselen of speel je een spel. Als de kerkdienst bijna is afgelopen, ga weer terug naar de kerk en mag je weer bij je ouders gaan zitten. Samen met de gemeente ontvangen we de zegen.

Data seizoen 2022-2023

18 september; 16 oktober; 27 november; 25 december; 22 januari; 19 februari; 19 maart; 23 april; 28 mei; 18 juni;

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: jeugdwerker.jorien@pgborne.nl

Online
In de weken dat er geen kindernevendienst is, willen we online een programma aanbieden. We gaan verder met de serie die de zondag tijdens de fysieke kindernevendienst is afgetrapt. Iedere week zal er op zondag een nieuw verhaal te horen zijn met daarbij een verwerking. Deze verhalen kun jij dus op jouw tijd en plek beluisteren.

Ga hier naar de pagina voor online kindernevendienst.
(nieuwe afleveringen zijn te zien in de loop van de zaterdagavond. Daarvoor kan er een foutmelding komen)

7UP (groep 7 en 8 basisschool)

7UP (voorheen basiscatechese)

Zit je in groep 7 of 8? Dan is er elke 1e dinsdag van de maand speciaal voor jou: 7UP. Samen met andere kinderen denk je na over wat jullie bezighoudt en wat er gebeurt in de kerk. Door middel van spelletjes bespreek je verhalen uit de bijbel en christelijke feestdagen. Ook ga je Oude Kerk, de St. Stephanuskerk en de Mariakapel in Borne eens bekijken. De laatste bijeenkomst zal in het teken staan van de overstapdienst, die plaatsvindt vlak voor de zomervakantie. Alle kinderen in groep 8 zullen in deze dienst de overstap maken. Je bent van harte welkom om samen met de anderen te genieten, te leren en plezier te maken!

Data seizoen 2022-2023
Kijk voor data hier in de agenda

Tijden: 16.30 uur – 18.30 uur
Plaats: De Potkaamp

Wil je je aanmelden of heb je vragen, neem dan even contact op Jorien: jeugdwerker.jorien@pgborne.nl

GA HIER NAAR DE PROJECTPAGINA VAN 7UP

VBW (Vakantie Bijbel Werk – kinderen basisschool)

In de meivakantie is er voor alle kinderen van de basisschool VakantieBijbelWerk. Drie ochtenden (09.30 – 12.00 uur) zijn alle kinderen welkom en luisteren we samen naar een verhaal, zingen we liedjes en gaan we met elkaar knutselen.

Data seizoen 2022-2023

Kijk voor data hier in de agenda

Twix (12-16 jaar)

De mooiste herinneringen maak je bij Twix! Speciaal voor alle tieners uit klas 1 en 2 hebben we weer een leuk programma klaar staan. Samen met anderen ga je op ontdekkingstocht en gaan we op zoek naar antwoorden op vragen die jij in jouw leven tegen komt. Kortom iedere 1e vrijdagavond van de maand is er een avond vol spelletjes, discussie, ontmoeting en als afsluiting cola en chips! Twix is leuk, gezellig, zinvol en zoveel meer! Kom dus gezellig langs op vrijdagavond.

Data seizoen 2022-2023
Kijk voor data hier in de agenda

Tijden 19.00 uur – uiterlijk 21.00 uur.

Wil je je aanmelden of heb je vragen, neem dan even contact op Jorien: jeugdwerker.jorien@pgborne.nl

Activiteiten ( kinderen / jeugd)

Activiteiten

Door het seizoen heen organiseren we vanuit Team Jeugd activiteiten voor zowel kinderen als jongeren. Dat kan een spelletjesmiddag zijn, samen eten, film kijken, een speurtocht. We proberen in een seizoen ongeveer één keer in de maand een activiteit voor of kinderen of jongeren te organiseren.

Data seizoen 2022-2023 kinderen

Kijk voor data hier in de agenda

Data seizoen 2022-2023 jeugd

Kijk voor data hier in de agenda