Selecteer een pagina

Activiteiten rondom restauratie Oude Kerk

In 2019 organiseert de Protestantse Gemeente Borne allerlei activiteiten voor heel Borne. Doel? Geld inzamelen voor de restauratie van de verblekende muurschilderingen (secco’s) en de scheuren in muren en plafonds.

Ontdek hieronder wat er de komende tijd op stapel staat:

Geef gul

Ziet u net als wij het belang van de Oude Kerk voor Borne? Gaat u voor behoud van het cultureel erfgoed? Doneer dan voor dit doel. Maak uw geld over via de speciale iDeal-link.

Ja, ik doneer veilig via iDeal

U kunt méér doen

  • Roep uw vrienden en bekenden (ook in buitenland!) op om te doneren. Stuur ze de speciale mailing (die verschijnt hier begin mei)
  • Deel uw ervaringen met de Oude Kerk op social media
  • Maak de muurschilderingen met een sponsje schoon. Meld u hiervoor aan via restauratie@pgborne.nl en bekijk hier de schoonmaakinstructies

Meer weten over de Oude Kerk?

Elke twee weken verschijnt er een boeiend verhaal over de kerk, zijn schilderingen, zijn diefstal en meer in de krant de Week van Borne. Bekijk hier de (vaak vermakelijke)  artikelen.

Meer weten over de restauratie?

Wat gaan de professionele restaurateurs precies doen? En wie zitten er in de projectgroep voor de restauratie, de activiteiten en de publiciteit? Ga naar de pagina over de restauratie.