Hartendekens haken

In 2016 overleed de vader van een Borns gezin. De kindernevendienst van de Protestantse Gemeente Borne vroeg toen zogenaamde hartendekens aan voor de kinderen. Dit zijn dekens of knuffels gemaakt voor jongeren tot 18 jaar, die zelf ernstig ziek zijn of in een gezin wonen waar ze een familielid moeten missen.

Het gezin was enorm blij met de dekens, zelfs hun zoon van 16.

Van landelijk initiatief naar lokaal in Borne

Het idee van de knuffels en dekens komt van de stichting Hartendekens, een landelijke stichting. Een paar dames van de Protestantse Gemeente Borne haakten al langer van deze dekens. Zij brachten in onze gemeente mensen op de been die daaraan willen meehelpen. Het idee erachter is dat er zo veel mogelijk mensen aan een deken werken (armen om je heen) met lapjes, zogenoemde granny’s.

Waar & wanneer

Elke eerste woensdag van de maand komen deze hakende dames (mannen zijn ook welkom :-)) bij elkaar in de Potkaamp Vanwege de verbouwing van de Potkaamp zijn de haakochtenden voorlopig aan de Tuinlaan 101. Er is geen vaste groep of ‘lidmaatschap’, maar juist vrije inloop; iedereen is dus welkom. Gemiddeld treft u op een ‘Hartendekenmorgen’ tussen de 15 en 20 mensen. Samen drinken we koffie.

Iedereen kan zonder kosten een deken aanvragen. En de diaconie van onze kerkgemeente betaalt de eventuele verzendkosten.

Dit is het prachtige eindresultaat

Ook een keertje aanhaken?

U bent van harte welkom, ook als u (nog) niet kunt haken. Breng dan waar mogelijk het volgende mee:

  • haaknaald dikte 4
  • bol Saskia-wol (Wibra) in de kleur wit, grijs, roze, blauw, paars óf rood.

Ga naar de agenda voor het overzicht van de komende Hartendekenmorgens >>

Meer weten?

Bel met:

  • Alice Ritsema  via 06 30873498