Bijbelgespreksgroep


Patmos, Grieks-Orthodoxe kerk

De bijbelgespreksgroep (voorheen Geloofsgesprekskring) gaat een nieuw seizoen in met het bijbelboek Openbaring van Johannes. ‘Oef, dat moeilijke boek’, denkt u nu misschien. Nou, dat valt misschien best mee. Als we ermee bezig gaan zult u zien dat dit oude boek hoogst actueel is en dat het ons kan helpen bij onze vragen over de wereld waarin we leven.

Veel christenen denken dat dit boek gaat over het eind der tijden. Zij verwachten dat God ieder moment in de geschiedenis kan ingrijpen en de mensheid zal oordelen. De goedwillenden zullen worden gered, de kwaden gestraft en uitverkorenen zullen heersen in Gods nieuwe hemel en aarde. Zo maak je van dit prachtige Bijbelboek een karikatuur.

Actueel

Ook in onze tijd speelt het einde van de wereld mee in ons denken en doen, maar dan op een andere manier. Wetenschappers laten ons weten dat de klimaatcrisis wel eens onomkeerbaar kan worden als we niet tijdig ingrijpen en dat onze aarde dan onleefbaar kan worden. Geen prettig vooruitzicht!

Beeldspraak en symboliek

Johannes, de man van Patmos (u weet wel, dat mooie Griekse vakantie-eiland) kan ons misschien inspiratie bieden om de vragen en problemen van onze tijd helder te krijgen en ons zicht te geven op een andere en betere wereld.

Tegelijk onderzoeken we samen de lijnen en dwarsverbanden die er zijn tussen het boek Openbaring en de apocalyptiek in het Oude Testament. Want de beeldspraak en symboliek uit Openbaring komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar heeft zijn wortels in het joodse denken.

Waar en wanneer

De eerste bijeenkomst in het nieuwe seizoen is op woensdag 20 september om 20.00 uur in de Potkaamp

Informatie en aanmelden

Interesse? Meld u/je aan bij Anita en Gé Meijer, tel:074-2668376, email: ge.anita.meijer@wxs.nl