Werkgroepen voor mooiere diensten en samenleving

Binnen de Protestantse Gemeente Borne zetten heel veel mensen zich in. In werkgroepen voor kerkdiensten, voor goede doelen, voor een mooiere samenleving en voor het behoud van historische materialen over onze kerken en gemeente. Klik hieronder op de werkgroep waarover u meer wilt weten.

Wilt u ook meehelpen?

Mail naar Hielkje de Vos, h_devos@lijbrandt.nl.

Vieringen

Wat komt erbij kijken, een kerkdienst of viering organiseren? Ontvang tips en advies van de Team Vieringen.

Taizéwerkgroep

Ruimte voor gebed, Bijbelteksten en stilte. Lees wat en wie een Taizéviering bijzonder maakt

Groene kerk/theologie

Groene Kerk, Groene Theologie, Groen Geloven. Met dat thema werken we de komende tijd. Vind hier alles over de groene kerk

Website

Wilt u contact met de webgroep? Of weten wie er achter deze website zitten? Voor de antwoorden kijkt u op de pagina van de webgroep.

ZWO: zendingswerk

Steun het zendings- en ontwikkelingswerk. Ontdek hoe u kunt helpen met ZWO.

Amnesty International

Helpt u gevangenen bevrijden? Ontdek hoe u makkelijk iets doet voor Amnesty International.

Tuinonderhoud

Een groep mannen zet zich met ziel en zaligheid in om de tuin rondom de Oude Kek zo mooi in stand te houden. Lees alles over de werkgroep Tuinonderhoud.

Nieuw pastoraat

Omzien naar elkaar in buurtkringen. Daar werkt een groep mensen aan, als nieuwe vorm van pastoraat. Lees hier alles over omzien en pastoraat.

Overleg Bornse kerken

Kerken en geloven verschillen misschien. Toch is er veel wat ons bindt. Daarom overleggen pastores van kerken in Borne geregeld met elkaar. Meer over dit pastoresconvent.

Audio Video Groep

Dankzij geld vanuit de Actie Kerkbalans hebben we een compleet multimediacentrum. Ervaar hier het werk van de mensen die dit centrum beheren: de Audio Video Groep.

Restauratie schilderingen

De mooie muurschilderingen in de Oude Kerk verbleken langzamerhand. Ontdek alles over de werkgroep die zorgt voor restauratie, geldwerving én publiciteit eromheen.

Kerkelijk archief

De historie van onze kerk(en) en Protestantse Gemeente Borne wordt bijgehouden door de werkgroep Archief.

Communicatie

De vele communicatie binnen onze kerkgemeente willen we graag slimmer inzetten. Daarom denkt Team Communicatie mee over het hoe, wat en wanneer.

Hebt u wat tijd over…?

Kerkgemeente zijn we samen. Kunt u wat tijd missen? Kies dan op deze pagina een werkgroep die u aanspreekt. Of ga meteen naar de pagina met vrijwilligersvacatures.