Agenda christelijke evenementen in de regio

Hieronder vindt u (christelijke) evenementen die buiten de regie van de Protestantse Gemeente Borne worden georganiseerd. De redactie van de website beslist welke activiteiten er worden geplaatst. Ook uw evenement doorgeven? Mail naar webmaster@pgborne.nl.

DATUMEVENEMENT
10 april 2022
Haaksbergen
Bijgaand vindt u onze aankondiging van een bijzondere voordracht die zal plaatsvinden in de Protestantse kerk van Haaksbergen op de zondagmiddag van Palm Pasen, 10 april a.s. Eindelijk, na twee afzeggingen in 2020 en 2021 vanwege corona. De spiritualiteit en de bezinning van deze voordracht zullen voor velen, in deze roerige oorlogstijd, een welkome zondagmiddaginvulling zijn.

Uitvoerenden zijn ds. Carel ter Linden en pianiste Karin Kuijper.
Carel ter Linden, de oudere broer van Nico ter Linden, werd nationaal bekend tijdens de inzegening van meerdere koninklijke huwelijken, waaronder dat van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Tevens was hij de predikant die hun kinderen doopte en de uitvaarten van Prins Claus en Prins Bernhard leidde. Het is een grote eer hen in Haaksbergen te mogen verwelkomen en beluisteren.

Met vriendelijke groet,
Ingrid Beumer

PG Haaksbergen-Buurse
M: kerkelijkbureau@pkn-haaksbergen.nl
T: 053-574 1725

meer informatie: kijk hier

27 maart 2022,
15.30 uur
Concert Projectkoor
Oude Kerk Borne
Het Muziekweekend 2022 gaat door en wordt afgesloten in de Oude Kerk met een concert-presentatie van de ingestudeerde werken. Dit jaar voeren we het Magnificat van A.L. Vivaldi uit. Daarnaast enkele werken van de componist J.G. Reinberger, waaronder het bekende Stabat Mater en het Abendlied dat is gebaseerd op de tekst uit Lucas waar de Emmaüsgangers zeiden: “Blijf bij ons, want het is bijna avond en de dag loopt ten einde.”
Het muziekweekend wordt geleid door de dirigent Arno Vree die terzijde wordt gestaan door pianist en repetitor Rob van Doorn. Het projectkoor wordt begeleid door orgel en strijkers van het orkest Flair.
Programma:
J.G. Rheinberger (1839 - 1901)
Stabat Mater, opus 138
Ave Maria uit Messe für Männerchor, opus 172
Abendlied uit Drei Geistliche Gesange, opus 69
Die alte Tanne en Der Gebirgsbach uit Weltliche Musik für Frauenchor, opus 131
A.L. Vivaldi (1678 - 1741)
Magnificat RV 611
Het afsluitende presentatie-concert vindt plaats op zondagmiddag 27 maart om 15.30 uur in de Oude Kerk in Borne en is gratis voor publiek toegankelijk.
Bij de uitgang is een mogelijkheid voor een vrije gift.
Projectkoor Muziekweekend 2022
Koorrepetitor: Rob van Doorn
Dirigent: Arno Vree
U bent van harte welkom!

meer informatie over het muziekweekend 2022 vindt u hier

m.i.v. oktober 2019

elke zondag tussen 19.00 en 21.00 uur.
Geachte broeder of zuster.
Per Oktober start er bij RTV Borne een nieuw programma “Gospel op z’n Best”.
Dit programma wordt elke zondag tussen 19.00 en 21.00 uur uitgezonden.
Het is een programma met Christelijke muziek, religieuze onderwerpen en nieuws vanuit de regio.
Graag nodigen wij u uit om nieuws, kerkdiensten, concerten en al wat er nog meer te doen is aan ons op te sturen zodat ik het mee kan nemen tijdens de uitzending.
U kunt het sturen naar:
Kulturhus De Bijenkorf
T.A.V. Gospel op z’n Best
Marktstraat 23
7622CP Borne

of mailen naar:
Gospelopzijnbest@outlook.com t.a.v. Ismaël Hiemstra
m.i.v. september 2021 Zin in zingen? Meld je aan bij de Koorschool Borne!

In september gaat de Koorschool Borne van start. De koorschool is een zangopleiding voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit onder de bezielende leiding van de dirigent Louis ten Vregelaar, die al meer dan negen jaar ook de leiding heeft over de bloeiende Koorschool Lambertus in Hengelo. De koorschool Borne zal optredens verzorgen binnen en buiten de kerk.

Goed zingen gaat niet vanzelf. Daarom krijgen de kinderen van de koorschool elke week les. Daarin wordt natuurlijk veel gezongen; de kinderen leren liedjes in verschillende talen uit het gangbare kinderkoorrepertoire, maar ze maken ook kennis met koormuziek uit het verleden. Het accent ligt daarbij op goed stemgebruik. Maar de koorschool biedt een nog bredere muzikale vorming: solfège (training van het innerlijk gehoor), het leren van het notenschrift en ontwikkeling van het ritmisch gevoel zijn vast onderdeel van de lessen. Deze lessen vinden wekelijks plaats in de Stefans-hof naast de Stephanuskerk in Borne op donderdagmiddag om 16.30 uur.
Deelname is niet alleen voor kinderen van parochianen van de HH Jacobus en Johannes parochie maar alle kinderen met passie voor zingen zijn welkom, ongeacht de levensbeschouwelijke achtergrond.

Voor aanmelden kun je e-mailen naar koorschoolborne@gmail.com of bellen met de koorouder Astrid Hazekamp, 06 – 12 61 98 00. Voor informatie kan je ook bellen naar de dirigent, Louis ten Vregelaar 06 – 36 01 82 03.

Werkgroep Koorschool Borne