Het laatste jeugdnieuws

Twix: Sirkelslag Young terugblik

Vorige week vrijdag reisden acht tieners uit Borne naar Hengelo om daar met in totaal 27 jongeren mee te doen aan Sirkelslag Young. Er werd gerend, gepuzzeld, samengewerkt, geknutseld en gechilld om de eerste prijs te bemachtigen. We hebben een hele toffe avond met elkaar gehad!

Game night!

Zaterdag 25 november organiseren we voor alle tieners en jongeren (vanaf 10 jaar) een game night! Neem het op tegen anderen in een kaartspel, een bordspel of kom in beweging en maak gebruik van de Nintendo Switch om in verschillende spellen tegen elkaar te strijden. Je kunt natuurlijk ook de samenwerking opzoeken en een escape room spelen of zorg er samen voor dat Nederland niet onder water komt of voorkom de val van Rome. Kortom er zijn genoeg spellen aanwezig in de jeugdruimte voor een avondje gezelligheid onder het genot van wat lekkers! We starten om 19.00 uur en om ongeveer 21.00 uur zullen we gaan afsluiten. Kom jij ook?

Met dominee Beer naar de kerk

Zondag 26 november is er weer een Kerk op Schoot viering en dominee Beer is deze keer niet alleen, hij neemt zijn eigen dierenvriendjes mee, waaronder Siep het schaap! Ze vinden het fijn elkaar te ontmoeten in de kerk.

Maar wat gebeurt er eigenlijk in een kerkdienst? Dat gaan we deze middag samen ontdekken. En… misschien vind jij het ook wel leuk om jouw dierenvriendjes mee te nemen, dat mag. Kom gezellig samen om 16.00 uur naar de Oude Kerk. 


Twix (terugblik)

Vorige week vrijdag draaide het bij Twix om de vraag: “Do you know me?”. De tieners kregen verschillende opdrachten en stelden elkaar allerlei vragen om op die manier erachter te komen wie de ander is. Na de pauze was het tijd voor de ultieme test en werd hun geheugen getest aan de hand van de testvragen. De winnaars gingen naar huis met een lekker prijsje!

Herfstschatten (terugblik)

Zondag 22 oktober hebben we in de kinderviering stil gestaan bij het thema “Herfstschatten”. We hebben geluisterd naar een mooi verhaal over het mooiste wat je aan een ander kunt geven: jezelf. Er werd gezongen en natuurlijk was er ook volop tijd om zelf aan de slag te gaan. De kinderen konden knutselen, kleuren, hun eigen kastanje knikkerbaan maken, blaadjes vegen en op zoek gaan naar herfstschatten in de kerk waarmee ze letters verzamelden die hen leidde naar een schatkist met wat lekkers. Het was een geslaagde kinderviering!

Op 6 oktober was er KIDZCLUB.

Jij bent uniek!

Het is vrijdagavond en langzaam komen de kinderen binnen druppelen. Sommigen vol enthousiasme, anderen wat meer afwachtend. Het is tijd voor de allereerste Kidzclub, waarbij we met elkaar stil staan bij het thema: “Jij bent uniek!”

Als iedereen binnen is, beginnen we de avond met het luisteren naar een liedje en horen de kinderen dat het niet erg is als je een ‘schijtlijster’, een ‘feestvarken’ of een ‘snotaap’ bent, je bent welkom op deze plek. Gewoon zoals je bent.

Om dat te onderstrepen gaan ze vanavond allemaal hun eigen unieke T-shirt maken met een bepaalde techniek. Ze vouwen hun T-shirt, zetten het vast met elastiekjes en kunnen dan met de verf aan de slag en hun T-shirt van allerlei kleuren voorzien.

De T-shirts moeten drogen en we hebben nog tijd over, dus kijken we eerst met elkaar een filmpje op het grote scherm en we sluiten de avond af met verstoppertje in het donker waarbij de kinderen allemaal hun eigen unieke geluid moeten laten horen.

Het was een zeer geslaagde avond en wij zijn blij en dankbaar met zo’n opkomst tijdens de eerste clubavond. Op naar meer geslaagde avonden!

Bekijk de foto’s op de fotopagina van de jeugd 2023.