Het laatste jeugdnieuws

PizzaPassion: één groot feest!

Op Witte Donderdag was er voor de kinderen van de Kidzclub en de tieners van Twix een PizzaPassion georganiseerd. En zoals de naam al doet vermoeden, worden er pizza’s gegeten en staan we, elke groep op zijn eigen manier, stil bij het lijden van Jezus.

De kinderen van de Kidzclub beginnen met een ssstille speurtocht en gaan zo langs de dagen vóór Pasen. We proberen ze eerst in alle stilte deze speurtocht te doen, maar dat vinden ze toch niet zo’n goed idee. Er worden al snel kleine groepjes gevormd, zodat ze samen kunnen zoeken en puzzelen. Als alle kinderen alles hebben gevonden is het tijd om de eerste pizza te beleggen en in de oven te doen, waarna we lekker met elkaar kunnen genieten van de pizza’s die rijkelijk belegd worden.

Ondertussen zijn ook de tieners gearriveerd en zij maken in de jeugdruimte kennis met Charlie Hotel Romeo. Vanavond gaan ze met hem op pad en beleven zo het verhaal van Pasen. Ze ontvangen gereedschap die ze goed moeten bewaren, codes die onthouden moeten worden en opdrachten die uitgevoerd moeten worden om spijkers te verdienen. Nadat ze de eerste opdracht succesvol hebben uitgevoerd is het tijd om eerst wat te eten met elkaar en ook zij mogen hun eigen pizza’s beleggen.

Na het eten wordt het spel verder gespeeld, gaan we verder op weg met het verhaal van Pasen. Ontmoeten de tieners een mysterie quest die hen allerlei vragen stelt en vervolgens wat eten breekt… We lezen met elkaar het verhaal van de Emmaüsgangers en ontdekken we de code van de Paaschallenge: IK BEN. Woorden van die met ons mee mogen gaan in ons leven, ook al we bang zijn of als het moeilijk is.

We zijn net op tijd klaar met opruimen, kunnen nog even wat drinken inschenken en dan zetten we de televisie aan en kijken we met elkaar naar The Passion. Om half elf wordt de deur gesloten en kijken we terug op een fantastische middag en avond!

meer foto’s zie je hier

Paasviering: Waar ben jij?

Zondag 31 maart, op 1e Paasdag, stroomt de Oude Kerk langzaam vol. Hoewel het vroege tijdstip weten maar liefst 23 kinderen met hun ouders de weg naar de Oude Kerk te vinden. We beginnen met zingen en bidden en gaan dan luisteren naar het verhaal over het trouwe ezeltje. Door zijn ogen kijken we naar het verhaal van Pasen.

Na het verhaal is het tijd voor de gebruikelijke ‘heilige chaos’. Er kan geknutseld worden, stickers worden geplakt, met (plastic!) eieren worden gerend en de oudere kinderen of het hele gezin doen mee aan de escape tour die ze meenam door het hele verhaal van Pasen.

Voor jong en oud is er een lekker presentje en we sluiten de viering af met het gezamenlijk drinken met wat lekkers in de Potkaamp.

meer foto’s zie je hier

Palmpaasfeest

Een grote groep kinderen kwam zondag 24 maart naar de jeugdruimte om daar hun eigen palmpaasstok te maken. Eerst de stok helemaal versieren met crêpe papier en daarna kwamen geleidelijk de lekkernijen op alle tafels.
Op alle tafels lag ook een blad met uitleg over de palmpaasstok. Zo konden de kinderen zien en lezen wat er aan de stok moest komen en ook waarom we dit aan de palmpaasstok hangen. Aan de hand van de symbolen werd zo het verhaal van Pasen verteld.
Ondertussen worden de stokken steeds voller met chips, rozijntjes, chocolaatjes en hoewel het niet de bedoeling is, wordt er ook af en toe lekker gesnoept. Want ja, wat moet je anders met een chipje dat gebroken is..
Tot slot komt het broodhaantje op de stok en zijn we klaar om naar de kerk te gaan.
Samen met de gemeente gaan we in optocht een rondje lopen om de Oude Kerk en dan is het tijd om naar huis te gaan, natuurlijk mét onze mooie en lekkere stokken!

Bekijk hier de foto’s

Bericht website gezinsdag (10 maart)

Zondagmiddag, het is droog en het springkussen staat klaar, laat de gezinsdag van Team Jeugd maar beginnen. Vanaf 14.00 uur stroomt de Wensinkhof langzaam vol. Alhoewel de meeste kinderen, maar heel even binnen zijn, want het springkussen is natuurlijk veel leuker. De ouders genieten binnen van wat lekkers en de gesprekken komen als vanzelf op gang. Verhalen worden gedeeld en er wordt vooral ook heel veel gelachen! Af en toe komen de kinderen nog weer naar binnen om wat lekkers te halen of om even binnen af te koelen en daar een spelletje te spelen. Dat de tijd vliegt, als je plezier hebt dat is deze middag wel gebleken! Op naar de volgende gezinsdag!

Op zoek naar de Mol (8 maart)

Na een korte introductie zijn we gestart met het spel ‘Mollenjacht’. Nadat we onze eigen groepsfoto hadden gemaakt, speelde de groep deze avond vier verschillende spellen in verschillende formaties. Ze moesten met de hele groep op zoek naar de goede ballonnen om geld te verdienen. In tweetallen mochten ze even later in een andere ruimte op zoek naar molgeld en andere troeven. Tijdens het derde spel werd de groep in tweeën gesplitst en mochten ze op zoek gaan naar een locatie in Borne. Hier mochten ze een enveloppe openen om te ontdekken wat het tweede deel van deze opdracht was. Er moest contact worden gezocht met de andere om deze opdracht te ontrafelen en te laten slagen. Eenmaal terug in de jeugdruimte was het tijd voor een kleine pauze waarna we aan het laatste spel konden beginnen. Een spel waarbij geheugen en inzicht centraal stond. Dit bleek toch wel een lastige opdracht (of was de mol goed aan het mollen…) en dus kwam er niet veel geld in de pot.

De avond voor de ontknoping van het populaire Tv-programma ‘Wie is de Mol’, was het aan de tieners van Twix de beurt om op zoek te gaan naar de mol in hun midden.

Alle spellen zijn gespeeld en dus was het tijd voor de test. 15 vragen over het doen en laten van de Mol. Wie heeft de Mol in het vizier? Eén voor één komen de tieners bij Jorien en mogen ze achter de laptop hun test gaan maken. Sommigen hebben geluk en kunnen gebruik maken van de welverdiende jokers.

En dan is het tijd voor de ontknoping. Wie heeft deze avond de groep dwars gelegen en de boel geaborteerd? En wie heeft dit in de gaten gehad. In de jeugdruimte voeren we één voor één de namen van de tieners in en ontdekken we aan de hand van een rood of groen scherm wie de mol in het vizier heeft. Omdat er drie tieners de juiste mol hebben, gaan we kijken naar de meeste goede antwoord én de snelste tijd. En dan blijkt er maar één winnaar te zijn!

Maar ja… wie is nu de Mol? De tieners gaan allemaal op één lijn staan en we gaan aftellen. Het tijd voor de mol zijn ware gezicht te laten zien! Voor sommigen een totale verrassing, voor anderen een bevestiging. Met het gewonnen molgeld mag de winnaar een prijsje uitzoeken en ook de Mol had zijn pot goed gespekt en mag dus ook een prijsje uitzoeken.

Een zeer geslaagde avond met elkaar en voor herhaling vatbaar!

Kinderviering 11 februari 2024

Niemand is zoals jij!

Het is zondagmiddag en langzaam komen kinderen van verschillende leeftijden samen met hun ouders de Oude Kerk binnen lopen. We beginnen de viering met een klein spelletje waarin het meteen duidelijk wordt hoe verschillend iedereen is. Want, niet iedereen is de oudste van het gezin en ook niet iedereen heeft bruin haar.

Sterren en stippen

Na het spelletje zingen we een aantal liedjes, bidden we samen en gaan we luisteren naar het verhaal van de Nerflanders die elke dag sterren en stippen uitdelen. Een ster voor als je iets goeds doet, en een stip als er iets verkeerd gaat. Wout krijgt alleen maar stippen, want hij kan niets bijzonders vinden de mensen. Maar dan ontmoet hij Lucia die geen sterren en stippen heeft. Zij vertelt hem over Eli, de houtsnijder. En als Wout op een dag bij Eli langsgaat doet hij een belangrijke ontdekking. Eli vertelt hem dat hij bijzonder is, omdat Hij hem gemaakt heeft. En Hij maakt geen fouten. Wout mag leren om niet te letten op wat anderen over hem zeggen, maar wat Eli over hem zegt.

Spelen, knutselen en complimenten uitdelen

Dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan. De kinderen gaan vriendschapsarmbandjes maken, spiegels versieren, spelen verschillende spelletje, doen een speurtocht en geven elkaar sterren met daarop een compliment. Wat is het leuk om aan anderen te laten zien hoe bijzonder je bent, want niemand is zoals jij!

bekijk hier de foto’s