Zit jij in groep 7 van de basisschool? Zou je wel eens meer willen weten over kerst en  carnaval en wat brood bakken te maken heeft met Pasen? En wat er in de kerk gebeurt als je iemand moet missen? Dan is de basiscatechese echt iets voor jou! Verspreid over een jaar zijn er 10 bijeenkomsten. De laatste zijn dus als je al in groep 8 zit!

Waarover heb je het?

De eerste keer maak je op een speelse manier kennis met de andere kinderen. Ook denk je na over wat je van dit jaar verwacht of hoopt of waar je bang voor bent. Met van onder meer kaartspelletjes bespreek je later de bijbel en christelijke feestdagen. Denk aan kerst en Pasen, maar ook aan carnaval en de Pinksterbruidjes. Ook ga je de Oude Kerk, Sint Stephanuskerk en de Mariakapel in Borne eens bekijken.

(Zoete) broodjes bakken  en klokken luiden

Verder mag je een keertje broodjes bakken bij bakker Koehorst, want brood is belangrijk voor het paasverhaal en het avondmaal op Witte Donderdag. En heb jij al eens de klok geluid? Als je dat leuk vindt, mag je dit ook een keer oefenen. Want klokken luiden hoort bij de Paaswake. Later in het jaar denken we samen aan de mensen die je mist. We lezen daarbij onder meer uit het boekje Hoe ziet de hemel er uit God?

De laatste bijeenkomst mag jij zelf meedenken wat voor leuks je wilt doen. Kortom, de catechese is naast leerzaam ook leuk en afwisselend!

Plezier met deze manier

Meer onderwerpen en 10 bijeenkomsten – we hebben gemerkt dat andere kinderen daar blij van worden. Ze vinden het fijn dat ze zo de tijd hebben om een groep te worden en meer over verschillende onderwerpen te ontdekken. En jij, lijkt dat jou ook wat?

Overstappen

Je rondt de basiscatechese af met een voorbereidingsbijeenkomst voor de overstapdienst. Die dienst vindt altijd vlak voor de zomervakantie plaats.

Waar & wanneer

Let op: de datums van de overstapcatechese en overstapdienst zijn van de lopende groep. De data voor de nieuwe groep lopen vanaf januari tot en met november 2020.

Meer weten? Aanmelden?

jeugdraad@pgborne.nl