Selecteer een pagina

Jeugddienstcommissie: ’n leuke dienst voor jongeren

De jeugddienstcommissie van de Protetsantse Gemeente Borne staat voor creatief, een soms kritische knipoog, interactie met het publiek en een flinke dosis humor, vooral tijdens de voorbereidingsavonden. We organiseren vier jeugddiensten per jaar die verbonden zijn met het jaarthema.

Bekijk hier de data van de komende jeugddiensten.

Opbouw jeugddienst

Vaste ingrediënten tijdens de jeugddienst zijn songteksten en interactie met het publiek. Dat maakt een jeugddienst voor ons als commissie een moment van gezamenlijk het geloof beleven en vieren.

Voorbeelden van inbreng in jeugddiensten

In de dienst van februari hebben we nu drie maal een gast uitgenodigd. Dat is wat ons betreft een beginnende traditie die we graag voortzetten. Zo hebben we tijdens het jaarthema visioenen weerman Dennis Wilt te gast gehad en hebben we vorig jaar met het thema godsbeelden gezocht naar de kracht van God in jezelf. Stanley Mooijekind gaf de gemeente een korte weerbaarheidstraining en wist zo 100 mensen in de kerk in beweging te krijgen. Dat was voor ons een van de hoogtepunten.

Kerstnachtdienst

Een hoogtepunt voor de gemeente is de jaarlijkse kerstnachtdienst die we mogen vieren de R.K. St. Stephanuskerk aan de Stationsstraat. Ook daarin proberen we altijd contact te leggen met het publiek en de actualiteit met het geloof te verbinden.

overstapdienst_2016-22

Net voor de zomervakantie

De laatste dienst voor de zomervakantie staat in het teken van de kinderen die overstappen van de kinder-nevendienst naar de jeugdactiviteiten. De jeugddienstcommissie draagt daar aan bij door deze dienst samen met de leiding van de kindernevendienst vorm te geven.

Bekijk hieronder foto’s van een overstapdienst.

Foto’s overstapdienst 2019

Vacature Jeugddienstcommissie

De commissie zoekt jongeren die mee willen denken en helpen in de voorbereiding en uitvoering van de diensten. Per dienst zijn er twee voorbereidingsavonden op een woensdagavond. Wil je het team komen versterken? Meld je dan dan bij Liesbeth van Balen, ahfreriks@hotmail.com of tel. 2670441. Wil je niet alle diensten meehelpen, maar bijvoorbeeld één jeugddienst per jaar, dan kan dat natuurlijk ook!