Selecteer een pagina

Projecten kindernevendienst

Eind 2018 speelt het adventsproject bij de kindernevendienst bij de Protestantse Gemeente Borne. Meer over deze mooie plannen leest u op de pagina over het adventsproject.

Lees hieronder ook over het vorige project van 2018: veertigdagentijd.

Zo zag het veertigdagenproject eruit

In de veertigdagentijd lazen we binnen de kindernevendienst verhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Het thema in 2018 was: ‘Ik zorg voor jou’. Jezus maakt op weg naar Pasen moeilijke dingen mee. Hij wordt uitgedaagd in de woestijn en hij ziet verkopers op het tempelplein. Maar bij al die dingen is Jezus niet alleen. God zorgt voor hem. Er zijn engelen bij Jezus in de woestijn, Mozes en Elia verschijnen op de berg. En met Pasen zal blijken dat zijn Vader ook in de donkerste nacht voor Jezus blijft zorgen.

Ik zorg voor jou

Jezus laat aan de mensen zien hoe wij voor elkaar kunnen zorgen. Samen met kinderen ontdekten wij elke week dat je op veel verschillende manieren voor iemand kunt zorgen; door bijvoorbeeld met iemand te praten of iemand te eten te geven of zich thuis te laten voelen.

Zo zorgt de Vader in de hemel voor Jezus, en zo zorgt Jezus voor mensen die hij tegenkomt en wij kunnen ook voor elkaar zorgen. Het project startte 18 februari 2018.