Selecteer een pagina

Kerkdiensten en corona

Hieronder staan de afspraken die vanaf 6 september 2020 gelden. Let op: deze afspraken kunnen veranderen. Wijzigingen vindt u op deze webpagina en in de Zondagsbrief.

Geen diensten in kapel Dijkhuis

In tegenstelling tot eerdere berichten zijn er voorlopig nog geen diensten in de kapel van het Dijkhuis.
De versoepeling op de huisregels van TMZ kan, in verband met de huidige situatie van het coronavirus, geen doorgang vinden. Dit betekent dat het voorlopig niet mogelijk is om diensten in het Dijkhuis te houden. Zoals het er nu naar uit ziet tot 19 januari 2021.

Diensten in de Oude Kerk

Op dit moment zijn er in de Oude Kerk alleen online diensten, voorlopig in ieder geval
tot 19 januari 2021.
We hopen zo spoedig mogelijk op een situatie waarin de gemeenteleden de dienst weer kunnen bijwonen. Op dat moment gelden weer de onderstaande regels.

Aanmelden

Bezoekers van de diensten moeten zich vooraf aanmelden bij de kosters. Bij voorkeur via de mail koster@pgborne.nl of eventueel telefonisch op telefoonnummer 0621100945. Bij de aanmelding moet vermeld worden met hoeveel personen men wil komen. De aanmelding moet plaatsvinden uiterlijk vrijdagavond voor 18.00 uur. Dit aanmelden geldt ook voor de vespers. U kunt zich alleen aanmelden voor de eerstvolgende dienst.

Bericht als kerk vol is

De kosters informeren de gemeenteleden die vanwege de beperkte capaciteit niet kunnen komen via de mail of eventueel telefonisch uiterlijk zaterdagavond voor 18.00 uur.

Voorrang bij aanmelding

  • Gemeenteleden die afgebeld worden omdat de kerk vol zit, genieten voorrang bij een volgende aanmelding.
  • Gemeenteleden die zich voor het eerst aanmelden hebben voorrang boven gemeenteleden die al vaker geweest zijn.

Controle bij kerkingang

Bij de ingang van de kerk checkt de coördinator (koster) met behulp van de aanmeldingslijst of de kerkganger zich heeft aangemeld.(ook om bij te houden wie er is geweest voor eventueel bron- en contactonderzoek). Ook vraagt de coördinator naar de gezondheid van de kerkganger: Bent u verkouden, hebt u koorts, heeft een huisgenoot corona? Als op één van de vragen positief wordt geantwoord kan de kerkganger de kerk niet betreden.

Afstand houden behalve bij huisgenoten

Tussen kerkgangers dienst anderhalve meter gewaarborgd te worden. Huisgenoten mogen naast elkaar zitten.

Niet met z’n allen zingen

Gemeentezang is helaas niet toegestaan.

Geen koffiedrinken/ontmoeten

Er is geen ruimte voor onderlinge ontmoeting en koffiedrinken na de dienst. Vermijd groepsvorming binnen en buiten. Dit is ook de reden waarom de garderobe niet gebruikt mag worden.

Toilet voor hoge nood

Het gebruik van het toilet in de Potkaamp graag tot het minimum beperken.

Privacy/in beeld

Omdat de diensten live worden uitgezonden en u een zitplaats wordt aangewezen (ook op het koor) kan de privacy niet worden gewaarborgd. De kans dat u in beeld komt zal aanwezig zijn.

Lengte diensten

De diensten duren ongeveer 45 minuten.

Meer weten?

Onze kerkgemeente heeft de landelijke richtlijnen van de Protestantse Kerk Nederland vertaald naar eigen spelregels. Er zijn aparte regels voor de Potkaamp en de Oude Kerk. Download ze hier:

Online kijken

Kunt er er zondag niet meer bij in, in de Oude Kerk? Of wilt u veilig thuis de dienst volgen? Bekijk dan zondagmorgen (of op een later moment) de dienst via deze website.