Ontmoetingsdag 2024

Quizzen, gezelligheid & smullen

Afgelopen zaterdag (1 juni 2024) was ‘ie er weer: de jaarlijkse Ontmoetingsdag. Oorspronkelijk was deze dag voor mensen in de leeftijd van 25-50; tegenwoordig is dat wat meer losgelaten. Een goede zet, want prompt kwamen er ook anderen op af.

Dit keer bleven alle circa 20 deelnemers in de Potkamp. Eerst voor een heel gevarieerde quiz, daarna om er samen te koken en te eten. En tussendoor: vooral lekker te kletsen. Deze dag gemist? Terugkijken/beleven? Gelukkig hebben we de foto’s (dit keer) nog.

Moeilijke en verrassende quiz

Annelies legde iedereen het vuur aan de schenen. Hiervoor had ze als ware quizmaster een flinke reeks vragen in petto: variërend van geluidsfragmenten van tv-shows tot afbeeldingen van gerechten. In twee rondes gingen vier teams hiermee aan de slag. Na de tweede ronde was er 1 team nipt winnaar: Dieneke, Erik, Willem-Jan en Simone. Een overduidelijk verliezersteam was er na de eerste ronde zelfs ook al; het mocht de pret niet drukken, de gezelligheid stond duidelijk voorop.

Samen kokkerellen

Na de quiz was er eerst tijd om nog meer samen te kletsen. Daarna begon het koken. Simone is wel gewend om dit met en voor een aantal mensen te doen; onder meer bij de bijeenkomsten van Zinvol Ontmoeten en Koken. Maar met twintig mensen aan de slag? Dat was even andere koek.

Dankzij haar duidelijke recepten, instructies en begeleiding lukte het gelukkig zelfs de slechtste keukenprinsen en -prinsessen iets lekkers op tafel te zetten: van koude gazpacho en brownie met ijs tot kip- en kaasschnitzels en van aardappelkroketjes en friet tot witte- en rodekoolsalade. Complimenten aan alle koks en de masterchef voor het smakelijke resultaat.

Dankjewel organisatoren, welkom nieuwe leiding

De gezellige dag stond onder leiding van Sebastiaan, Alice, Simone en Annelies. Dankjewel voor de goede organisatie!

Normaal gesproken vindt deze dag plaats op de eerste zaterdag in juni; in 2025 valt dat met Pinksteren. Er wordt nog onderzocht of dit een handige datum is. Net zoals elk jaar wisselen in ieder geval de organisatoren. Voor komend jaar hebben zich de volgenden al weer gemeld: Liesbeth, Mieke en Arend Jan. Fijn dat hiermee de traditie (al een jaar of 13!) doorgaat.

Foto’s

Zo’n gezellige en geslaagde dag verdient het ook om vereeuwigd te worden. Kijk daarom hieronder de foto’s terug.

bekijk hier de foto’s