Open monumentendag

Concert Deep Blue in de Oude Kerk op zondag 12 november om 15.30 uur.

Bekijk hier de flyer.

In het kader van de landelijke Open Monumentendag is op zaterdag 9 september de Oude Kerk geopend van 10.00 – 16.00 uur. Het thema is ‘Levend Erfgoed’.

Die dag is ook de aftrap van het project ‘Borns Blauw’. Op een ludieke wijze zal het project om 10.00 uur worden geopend op het Dorsetplein. Komt allen!!!!

BLAUW zal die zaterdag ook te zien zijn in de Oude Kerk. Er zijn blauwdrukken te zien van de Oude Kerk; een fotopresentatie over het kerkgebouw; een speurtocht voor (oudere) kinderen waarbij zij spreekwoorden/uitdrukkingen op kunnen zoeken. De speurtocht is op te lossen door ook in drie andere gebouwen te zoeken: de Bornse Synagoge, de Doopsgezinde Kerk en het Bussemakershuis.

Daarnaast is er op het koor van de kerk een expositie opgesteld op initiatief van de Stichting Fair Trade. Het gaat daarbij over spijkergoed/denim. Het project Borns Blauw loopt tot eind november. Via o.a. https://www.visitborne.nl en de berichten op Borne Boeit kunt u zien wat er allemaal te doen is. We hopen op uw/jullie aanwezigheid.

Namens de Stichting Vrienden van de Oude Kerk,

Martin van Zelm